Res crea un ambient més primaveral que els bulbs de primavera en test. Són ideals per als amants de les plantes, ja que està gairebé garantida la seva floració i no cal ser un expert en plantes per gaudir d'aquestes belles flors.

Hem seleccionat 5 de les estrelles del món dels bulbs per celebrar el començament de la primavera: narcisos, natzarens, tulipes, jacints i fritillaries que floriran ràpid i de forma radiant en les càlides condicions d'interior.

Els bulbs de primavera tenen diversitat d'orígens.

Les tulipes són originaris de Turquia. Els jacints vénen de la Mediterrània oriental (Líban, Síria, Iran i l'Iraq). Els narcisos s'estenen per tot el sud-oest europeu i les fritillarias són natives d'Europa i de l'est d'Àsia.

Les tulipes en test estan disponibles en un rang que s'estén des d'espècies botàniques concretes, els quals es mantenen petits i curtets, fins fabulosos conreessis amb diverses formes de flor, simples o dobles. Poden ser d'un sol color llis, multicolor, flamejades o a ratlles. Els jacints estan disponibles en els colors clàssics com el rosa, el blanc o el blau, però també nous tons com el morat, el salmó o el groc pàl·lid. Com més botons florals tingui la tija, podrem gaudir d'una major floració.

Els narcisos en test s'ofereixen en les seves varietats més comuns perfumades i amb la forma de trompeta clàssica, així com varietats amb flors dobles. Els colors més comuns són groc i blanc, mentre que els narcisos bicolor salmó i taronja s'estan estenent cada vegada més. Els natzarens poden trobar-se en colors blanc, lila, morat i rosa. Els seus famosos bulbs en test desprenen una agradable fragància, la qual es reflecteix en el seu nom científic, muscari.

La Fritillaria en test té boniques flors que pengen de les tiges. La Fritillaria persica té més envergadura, amb multitud de flors morades a la part alta. Les Crown Imperials (Fritillaria imperialis) té llargues tiges coronades amb forts i aromàtiques flors penjants.

Cures bàsiques • Els bulbs de primavera floriran durant més temps si els busquem a casa el lloc més fresc possible. • Regar regularment ajuda al bulb a florir, encara que massa aigua pot afavorir la podridura. • No hi ha necessitat d'abonar-, ja que els nutrients ja es troben en el bulb, la qual cosa fa que els bulbs de primavera siguin fàcils de cuidar.