Vols que les papallones omplin de color el teu jardí i els testos de la teva terrassa? Si prestes atenció a la selecció de plantes i altres senzilles consideracions podràs aconseguir que aquestes belles criatures et visitin. Dóna't el plaer de veure-les voleiar entre els teus flors! De passada contribuiran a la pol·linització.

Flors riques en nèctar

Les papallones tenen en l'olfacte un dels seus sentits més desenvolupats, en canvi no passa el mateix amb la vista. Per tant, detecten més fàcilment les flors agrupades en raïms o umbel·les, amb pètals curts o superfície aplanada que els facilitin posar-se, i de colors vius, preferentment vermells, ataronjats, grocs, roses i morat.

 • Herbàcies anuals i vivaces: gira-sol, calèndula, geranis, margarides, orenga, farigola, milfulles, asteres, diferents lavandes, cosmos, agératos, revetlles, zinias, vern marítim, escabioses, Hebes, sedums, Heliotropium sp., Echium vulgare, Senecio vulgaris, Echinacea purpurea ...

• Enfiladisses: rosers, mare-selves, clemàtides, gessamins ...

• Arbustos i arbres: rosers, lantana, Abelias, ceanotos, lilàs (Syringa sp.), Cirerers (Prunus sp.), Arços (Crataegus sp.), Amelanchier sp., Cornus sp., Clethra alnifolia ...

Precaució amb els insecticides

Les papallones diürnes compensen amb la seva bellesa i la seva capacitat pol·linitzadora el petit dany que puguin causar les larves. Per tant és important prendre precaucions en l'aplicació de fitosanitaris. Molts d'ells, fins i tot els insecticides bio basats en el Bacillus thuringiensis, resulten letals per a aquests insectes en la seva fase larvària. Perquè sempre puguis gaudir de la visita de les papallones, evita la seva aplicació en les seves zones d'alimentació i refugi.