Moscatell de Màlaga (foto 1)

És potser la varietat més apreciada a Espanya com a raïm de taula. S'adapta perfectament a les zones més seques i càlides de la península, on s'obtenen collites bastant primerenques: des de mitjans d'agost. Pot donar problemes de fongs (oïdi, míldiu) i aranya vermella, o per gelades si es conrea fora de la seva regió climàtica.

És un dels raïms més apreciades per la dolçor i aroma dels grans. 

Cardinal (foto 2)

Raïm de grans molt gruixuts de color granat blavós i maduració precoç: des de la segona quinzena de juliol a finals d'agost, segons la zona. És una parra de producció alta, que pot requerir l'aclarida de raïms per millorar la qualitat dels fruits. És menys sensible que les altres varietats d'aquesta llista a l'oïdi i el míldiu.

La Cardinal produeix fruits de color blavós granat. És menys sensible que altres als fongs. 

Rosetti (foto 3)

De característiques similars al raïm moscatell de Màlaga pels seus fruits grans, de pell fina i aromàtics, però molt productiva i amb una maduració més tardana. És de brotació precoç, el que la fa sensible a les gelades de primavera. També se la coneix com Regina.

S'assembla a la moscatell de Màlaga, però triga més enmadurar. 

Xarxa Globe (foto 4)

Aquesta parra produeix grans raïms d'un atractiu color vermell i un sabor excel·lent. És una planta vigorosa i resistent als fongs. Per tot això és una de les varietats per a raïm de taula més apreciada a tot el món. Madura cap a finals d'agost i principis de setembre.

Té un sabor excel·lent i un bell color vermell caracteritzen aquest raïm que madura a finals d'estiu.

Fulles de parra: el sushi mediterrani (foto 5)

Les fulles de parra es fan servir en la gastronomia de molts països de l'est i el sud de la Mediterrània, habitualment cuites i embolicant un farcit d'arròs, carn picada, verdures, pinyons ... Així s'obtenen les delicioses dolmas, yaranji o Warak Inab.