La palmera Kentia (Howea forsteriana) és una planta d'interior amb una petita base des de la qual les seves primes tiges creixen portant els seus suaus i elegants fulles de palmell.

Origen: La Kentia és membre de la família de les palmàcies. Creix a la illa Lord Howe a l'est d'Austràlia entre el fullatge de grans arbres, per la qual cosa està més que acostumada a rebre poca llum. En estat salvatge, la Kentia pot arribar a aconseguir una altura de 18 metres i una amplària de 6 metres, amb llargues fulles d'uns 3 metres. No obstant això, les varietats conreades responen a escales més modestes.

És una de les poques palmeres que viuen amb poca llum i humitat, preferiblement en habitacions fresques.

La Kentia és també una atractiva planta decorativa, deixant passar la llum de forma especial entre les seves fulles.

Cures: La Kentia és una de les poques palmeres que toleren bastant bé les estades poc il·luminades. Si les fulles passen del color verd pàl·lid al groc, significa que està obtenint massa llum. Si es desenvolupen pocs brots verds vol dir que la Kentia està situada en un lloc massa fosc.

Se sent més còmoda amb el substrat lleugerament humit, però al mateix temps no deu estar tan mullada com perquè hi hagi aigua al fons del test. Posant-la sota la dutxa o situant-la sota una pluja lleugera ajudarem a la Kentia a refrescar-se i a prevenir la plaga de l'aranya vermella.

Pots retirar les fulles grogues, velles o lletges de la teva Kentia.

A la Kentia li agrada mantenir-se a temperatura ambienti, per sota de 10 ºC fa massa fred per a ella.

Pots abonar-la cada quinze dies entre abril i setembre per assegurar el seu creixement. Durant l'hivern la planta no creix, i per tant no necessita abonament.