Al gener, ja pots començar els planters de pebrots per a l’hort de primavera. Col·loca’ls en un lloc protegits del fred, però on no els falti la llum.

El pebrot, o millor seria dir els pebrots, pertanyen a un gènere de plantes d'origen americà, Capsicum, que van arribar a Europa després del descobriment i es van estendre per la resta del món. 

El nombre d'espècies i varietats de pebrots és enorme: hi de totes les mides, verds, vermells, grocs, taronges, blancs, negres, picants i dolços, per menjar en cru, cuinar, fer pebre vermell, assecar ...

Per cultivar pebrots, el primer que cal tenir en compte és que no toleren les gelades, com la majoria de les hortalisses de l'hort d'estiu. Per tant, si es compren a planters, a punt per plantar, es podran dur a terra quan hagi passat la temporada de gelades: al voltant de maig a la major part de la península. 

L'època de recol·lecció dels pebrots depèn de la varietat i el clima de la zona. Els primers fruits comencen a veure entre juny i juliol.

Els planters, en canvi, es poden iniciar a partir de gener / febrer, sempre en hivernacle o en algun lloc de la casa on estiguin protegits del fred però no els falti llum. A cada alvèol de la safata s'han de sembrar diverses llavors, però caldrà una aclarida quan sorgeixin les primeres fulles veritables, deixant una sola planta per alvèol.

La picor dels pebrots i bitxos (tots del gènere Capsicum) és fruit d'un compost químic anomenat capsaicina. És fàcil triar varietats dolces i varietats picants sense por a l'error. No obstant això, si es vol plantar pebrots dolços i picants a l'hort serà necessari deixar espai entre les diferents varietats. 

En el pebrot, la pol·linització creuada no és tan comú com en altres plantes, però pot passar que uns pebrots dolços acabin picant si estan plantats molt a prop d'unes bitxos picants. Alguns pebrots, com els de Padró, produeixen fruits picants i altres dolços, una característica genètica pròpia que respon a factors ambientals com ara reg, terra, exposició ...