Entre abril i començaments de maig floreixen les fritillaries, un dels gèneres de bulbs més rics en espècies i en flors tan boniques com delicades, o fins i tot despampanants com la Fritillaria imperialis, cridada amb tota justícia corona imperial. Són fàcils de conrear i es poden utilitzar en test o al jardí, com a tantes altres bulboses.

Com conrear les fritillaries:

Exposició: L'ideal és situar-les al sol a les regions de temperatures temperades i en semiombra en les més càlides. Es poden plantar en parterres, rocalles i tests. Necessiten comptar amb espai i no suporten la competència de plantes d'arrels vigoroses.

Substrat: Exigeixen un sòl lleuger, profund, ric, humit i alhora ben drenat. Algunes ho prefereixen àcid i unes altres alcalí. No solen tolerar els sòls pesats i xopats.

Plantació: Els bulbs es planten entre setembre i novembre. O les pots comprar ja en flor en els centres de jardineria. En Planta a la tardor les teves bulboses de primavera, en verdeesvida.es, et comptem com es conreen i cuiden les bulboses.