Com més sanes i ben nodrides estiguin les teves plantes, més resistents seran. I és que com diu la conegudíssima frase, "Val més prevenir que curar".

Quan una planta està sana, forta i ben nodrida, li és més fàcil resistir els atacs dels temuts fongs, que amb noms tan peculiars com oïdi, neula o botritis són l'enemic principal de qualsevol hort. Però no tinguis por, perquè existeixen molts productes que pots aplicar al teu hort aportant els nutrients necessaris per enfortir les defenses naturals de les plantes, i alguns d'específics per a cada tipus de cultiu: tomàquets, cítrics, aromàtiques...

Un altre mètode de prevenció és la neteja de l'hort. Eliminar les restes de poda i fulles seques contribuirà a una millor higiene, i això mantindrà allunyats alguns paràsits. Per suposat que també hauràs de fer servir algun insecticida de tant en tant per a eliminar alguna plaga (panerola, pugó, aranya roja, minadors...), però pots usar productes d'origen natural, que són respectuosos amb el medi ambient i amb els teus aliments.

La protecció natural com a alternativa.

La natura i la nostra salut són els béns més preuats que tenim, i per això és tan important protegir-les tant com puguem. Informa't al teu centre Jardinarium de com pots cuidar el teu hort amb productes ecològics d'origen natural, o de quins productes sostenibles existeixen que respectin el cicle de la natura. Imitant-la, amb l'associació de determinats cultius, també aprofitaràs els efectes beneficiosos de la biodiversitat.

La ceba i les seves sorprenents propietats.

Vols plantar cebes? Doncs has de saber que amb la ceba gaudiràs de molts beneficis perquè té propietats antisèptiques, diurètiques, afavoreix la circulació sanguínia i ens ajuda a la digestió. I a més de totes aquestes propietats medicinals no ens podem oblidar del seu gran valor nutricional, ja que ens aporta vitamines, fibra i minerals. Però el millor de tot serà el gust que donaràs als teus plats amb les cebes cultivades per tu mateix!