Aquestes són les plantes més fàcils de cuidar en un hort urbà.

No és el mateix plantar cigrons que plantar tomàquets, perquè cada una d’aquestes plantes necessita unes atencions diferents. De fet, hi ha algunes plantes que exigeixen més cura que d’altres, i precisament d’aquestes és de les que no parlarem. Perquè el que tu vols és un hort urbà que et faci feliç, no que et doni maldecaps. I per començar, el més fàcil és fer-ho amb les plantes menys exigents però al mateix temps més vistoses. Un exemple? Els tomàquets. Sí, encara que no ho sembli, els tomàquets són una bona manera d’iniciar-te perquè es cuiden gairabé sols. Només demanen aigua abundant, una senzilla poda regular i vigilar els atacs d’alguna petita plaga.    

Una altra planta que fa que tot sembli fàcil és la maduixa. Dona-li sol i aigua i tothom pensarà que li has dedicat un milió d’hores. També el cibulet és molt fàcil de cuidar, i a més necessita poc espai. De fet, fins i tot es pot tenir dins de casa perquè tampoc exigeix massa sol. Aquesta és doncs una planta ideal per a qui no té jardí ni terrassa però que no vol renunciar a tenir un hortet, encara que sigui al balcó o en algún racó de la cuina.

Hi ha moltes varietats que també creixen bé en interiors, com les aromàtiques, que són ideals per anarne tallant a mida que les necessitis per fer-les servir fresques als teus plats. O els espinacs! I si tens una mica més d’espai, prova-ho amb les patates. Es poden cultivar en testos profunds o en sacs especials per al cultiu de patates que tenen una obertura lateral per collir-les fàcilment.