Adobar les plantes de flor i estar més atents al reg ara que ja comença a apretar la calor són dues de les tasques de la temporada. Però n’hi ha més!

Fins a finals d’agost, les plantes del teu jardí o terrassa necessitaran les teves atencions per donar el millor d’elles en l’època de l’any en què et ve més de gust gaudir-ne.

Quan arriba juny, s’ha d’extremar la vigilància amb el tema de l’aigua a les plantes, especialment a les que tenim en testos i jardineres perquè degut a la menor quantitat de terra de què disposen i a la porositat dels seus contenidors, perden abans la humitat. Hauràs de regar entre tres i quatre vegades a la setmana. Si tens reg automàtic i encara no l’has regulat segons les noves temperatures, és el moment de fer-ho. No deixis que les teves plantes passin set, però tampoc no les ofeguis. Hi ha dues normes d’or pel que fa al reg: la primera, comprovar la humitat del substrat abans de regar; la segona, és millor proporcionar poca aigua a les plantes però sovint, que negar-les amb molta aigua de cop

Les plantes que estiguin florint ara mateix, encara necessiten una aportació de fòsfor i de potassi. Adóba-les cada quinze dies i les ajudaràs a que et continuïn alegrant la vista.

Una de les tasques de prevenció més importants tant a l’hort com al jardí és estar molt atent a fongs i a plagues, que s’activen amb la calor de la primavera. Tan aviat com detectis alguna anomalia has d’actuar ràpid abans no sigui massa tard i et facin malbé les plantes o la collita de l’hort. Aquesta és una tasca que t’has de prendre com un costum: mai deixis de vigilar!

Les males herbes s’han d’arrencar sempre, i com més aviat millor. Així no tenen temps de treure llavors i t’estalviaràs un munt de feina més endavant. Si encara en queden algunes que no hagis arrencat, no t’oblidis de fer-ho. I recorda que arrencar-les d’arrel és sempre el millor mètode per erradicar-les, perquè si deixes les seves arrels sota terra és quasi segur que tornaran a sortir. Arrencar les males herbes pot ser una feina dura i cansada si tens un hort o un jardí molt gran, o sigui que aprofita les hores del matí o les del final de la tarda, amb temperatures més agradables per treballar a l’aire lliure durant aquestes dates.

De juliol a agost, com és lògic, el que més t’ha de preocupar és proporcionar aigua. Perquè la planta aprofiti més el reg, és millor regar al capvespre o a primera hora del matí, quan la terra no és calenta i el nivell d’evaporació per la calor serà menor. De moment, s’ha acabat adobar, que en aquesta època les plantes ja no ho necessiten o no ho aprofitaran. Si has fet bé la teva feina de vigilància durant els mesos anteriors, hauràs eliminat quasi totes les males herbes, i et costarà menys eliminar les poques que quedin, igual que amb les plagues i els fongs. I a partir d’agost, què s’ha de fer? Doncs per això, hauràs d’esperar a la propera edició del Jardinarium News!