Les jardineres ajuden a crear espais espectaculars.

Un dels senyals de l’arribada del bon temps és l’explosió de color als balcons. Si vols que el teu balcó es mostri en tota la seva esplendor, segueix aquests consells: les plantes adequades, l’aigua necessària i adobar. Fer servir les plantes adequades et permetrà combinar-les segons els seus tamanys i colors per crear composicions equilibrades, però també tenint en compte els seus

diferents periodes de floració: és possible que vulguis que totes floreixin al mateix temps o que t’ofereixin flors de forma esglaonada. Això va a gustos. Fixa’t també en els diferents tipus de jardineres existents: de plàstic, de fang, de zinc, o de fusta. Quines quedaran millor al teu balcó?

Quan dissenyis el teu balcó, no t’oblidis de disposar de diferents nivells, tan en altura com en profunditat. Amb aquesta idea, combina plantes rastreres o penjants (surfinia, gerani, calibrachoa, bidens, bacopa,...) amb altres plantes més dretes o amb altres de fullam decoratiu que et permetran destacar més les teves flors i alleugerir el conjunt (Festuca glauca, Plectranthus, Helichrysum italicum, Carex buchananii, Menta matitzada). Ja saps que al teu balcó s’hi val tot, però t’aconsellem deixar-hi un toc de color blanc perquè suavitza i aporta qualitat al conjunt. Aigua i abonament? Al següent article parlem de com cuidar les teves plantes de balcó i terrassa.