I que il·lumini també el teu balcó, la sala d’estar, les habitacions, el jardí… Deixa que la llum del Nadal entri per tot arreu!

Si hi ha una cosa que no falta mai a la decoració nadalenca són els llums de Nadal. Des dels petits llums del pessebre o de l’arbre de Nadal, a les grans instal·lacions del nostre barri, o als macro espectacles lluminosos de les majors ciutats del món. I sabeu el que tenen en comú la majoria d’elles? Que fan servir la tecnologia LED perquè és el tipus d’il·luminació que menys energia consumeix. I precisament per això, cada vegada són més els fabricants que, a més d’usar LEDs en els seus productes, utilitzen també unes bateries que es carreguen amb energia solar. Així, pots tenir l’exterior de casa teva il·luminat a la nit amb l’energia emmagatzemada durant el dia.

A l’hora de triar llums, pensa com quedarà tot l’espai al final. Perquè si tens una decoració clàssica de vermells i daurats, el més normal és que escullis una il·luminació càlida. Però si per contra has triat una decoració més basada en platejats i blancs, és possible que et convingui una il·luminació de LEDs freds.

Molts dels llums disposen d’un temporitzador per encendre’s automàticament a l’hora programada, i també de diferents funcions perquè els llums s’encenguin i s’apaguin al ritme que més t’agradi. Però no se’t passi pel cap de posar a l’exterior uns llums que es venen com “d’interior”, perquè segurament no estaran impermeabilitzats i pots provocar un curtcircuit.

Els microLEDs (aquests filferros amb llumetes en forma de gotes) són molt útils per crear una atmosfera màgica amb molt poc esforç. Són molt adaptables, perquè pots col·locar-los tant dins d’un pot en un racó de casa com estirats al voltant de l’arbre. N’hi ha a piles, amb bateries recarregables o endollables.

I no ens oblidem dels llums de l’arbre. Blancs, daurats, de colors, espurnejants, diminuts, enormes o amb formes d’estrelles o rens. El catàleg aquí és tan variat que és difícil escollir.