Existeixen alguns cultius amb els quals és més fàcil obtenir bons resultats. T’aconsellem començar per aquests si penses iniciar-te amb un hort urbà.

Per començar, planta alls. Tenen molt pocs problemes de plagues, són poc exigents en nutrients i en aigua, es planten usant un gra d’all que segur ja tens a casa (però recorda, amb la punta cap amunt!) i s’associa molt bé amb gairebé totes les hortalisses exceptuant les lleguminoses. Tot són avantatges!

Si vols alguna cosa amb més color, els tomàquets també es donen molt bé en contenidors urbans i fins i tot en testos. Exigeixen més nutrients, més aigua i més sol, però també t’ofereixen una “experiència hortícola” més completa: veure les flors grogues, com envermelleix el fruit, com va madurant, les petites podes de tiges secundàries... També són grans amics del principiant de l’hort els espinacs. En ésser de cicle curt, es veuen aviat els resultats i es poden collir fulla a fulla mentre segueixen creixent. Però planta’n només a la primavera i a la tardor, perquè no aguanten temperatures extremes.

Si tens un recipient profund, les pastanagues són una bona opció que pots plantar gairebé tot l’any, menys els mesos més freds, i de forma esglaonada.

I finalment, unes bones plantes aromàtiques, que sempre pots fer servir a la cuina i, a més, serveixen d’atracció per als tan necessaris insectes pol·linitzadors.