Hi ha qui gaudeix de les pluges d'aquesta temporada sortint a buscar caragols per a cuinar-los. Però el que és una exquisida menja per a uns, és una autèntica plaga per a uns altres. Si ets dels segons, et comptem aquí un parell de coses perquè els caragols i llimacs no siguin cap problema per a tu.

Hi ha tres mètodes per a desfer-se d'ells. Per a començar, espantar-los. Això pots fer-ho amb sorra, amb serradures o amb cendra; qualsevol d'ells provoca rebuig a aquests animalets, però perd la seva efectivitat quan s'humiteja. Un altre remei és atreure'ls (per a desfer-se després d'ells com et convingui). Diuen que la cervesa és una bona forma que un munt de caragols s'uneixin a la festa, però posar fulles d'enciam o de coliflor també funciona; i posar teules els proporciona un refugi que, si vas buidant de tant en tant, et permet tenir controlada la població de caragols i llimacs. Un tercer mètode és enverinar-los. Sona fatal, però és el que hi ha. De totes maneres, el més important amb aquest mètode és que no es danyi a la resta de fauna. Per a aconseguir-ho, hi ha productes ecològics molt efectius de diferents fabricadors, i els experts de Jardinarium poden aconsellar-te sobre ells.

Però la humitat porta altres problemes amb ella: els fongs. Aquests petits enemics gairebé invisibles però d'efectes devastadors en les nostres plantes i collites. Com evitar-los? Principalment, amb una bona labor d'higienització de la zona: recollir fulles i restes vegetals abans que es podreixin; mantenir una humitat controlada, sense excessos; repassant el revés de les fulles de les nostres plantes de tant en tant per a veure si apareixen signes preocupants com engrogeïment, ennegriment, o l'aparició de petits bultets marrons (generalment signe que la planta està sent atacada per un fong anomenat rosegui). Si veus algun senyal d'aquestes, o qualsevol canvi en les fulles que et sembla estrany, és hora d'actuar. I si no saps com fer-ho, t'aconsellem que arrencades alguna fulla afectada i la portis a la teva Jardinarium més pròxim. Els nostres experts identificaran el que li passa a la teva planta i t'aconsellaran el millor tractament per a ella amb els millors productes.