Ets dels quals aconsegueixen que els seus poinsettias visquin molts anys? Si no ho ets, aquí van uns consells perquè durin almenys aquest Nadal!

 

La poinsettia és una de les plantes que apareix en totes les cases per Nadal, un dels elements imprescindibles de la decoració d'aquestes festes. S'ha convertit a més en un petit detall per a regalar, una idea que sempre t'ajuda a quedar bé quan visitaràs a algú per les festes nadalenques. Però també és una d'aquestes plantes que no tothom sap cuidar correcta ment. Vols alguns consells?

 

Si t'agradaria que el teu poinsettia t'acompanyi durant uns quants Nadal, proporciona-li un substrat fèrtil, solt i porós que permeti un bon desenvolupament de les seves arrels. Intenta també que tingui una humitat constant però que no arribi a l'embassada perquè ja saps que això no li va bé a cap planta ja que acaba podrint les arrels. Quant a la temperatura, no sabem la que tens a casa, però a la poinsettia no li agrada estar per sobre dels 23è ni per sota dels 16è i, sobretot, recorda que posar plantes al costat de la calefacció o de la xemeneia és sempre una mala idea. Allunya-la de la llum solar directa, però aquesta planta necessita llum natural durant el dia per a mantenir els seus vius colors. I atenció a aquesta dada curiosa: si aconsegueixes que a la nit no tingui gens de llum, aconseguiràs que les noves fulles en lloc de verds surtin de color vermell (o del color que li toqui a la teva planta). No seria això fantàstic si realment la teva poinsettia t'acompanyés més Nadals?

 

Vols saber més coses curioses sobre aquesta planta? Perquè aquí van: encara que la major part de nosaltres l'hem anomenat tota la vida Flor de Pasqua (poinsettia és el seu nom científic), en realitat no és una flor, és un arbust. I una altra dada curiosa: encara que l'hàgim convertit en una planta imprescindible dels nostres hiverns, és d'origen tropical! Més curiositats: tots la coneixem pel seu característic vermell intens, però en els últims anys han aparegut moltes varietats per a donar curs als canvis en decoració: ara la poinsettia també està en colors magenta, rosa, salmó, groc, blanc, o fins i tot amb taques que combinen alguns d'aquests colors. De fet, gràcies a les possibilitats d'aquesta gran varietat de color, s'està començant a desestacionalitzar com a planta decorativa.