I el millor que podem fer és crear un ambient saludable en les nostres llars, alguna cosa que aconseguirem triant bé les plantes.

Les plantes són grans purificadores de l'aire del nostre planeta, però també de l'interior de les nostres cases. I això ens vindrà molt bé en aquesta època en la qual passarem més dies tancats, ja sigui per les fredes temperatures de l'exterior o per les festes familiars. Però no siguem il·lusos, no hi ha cap planta que arribi a descontaminar al 100%. Encara que sí que contribueixen a reduir en bona part l'impacte negatiu dels elements tòxics que es respiren en les nostres llars. Hem parlat altres vegades d'estudis de la NASA, que tenen llistes de les plantes amb més capacitat purificadora: heures, ficus, cintes, potos, gerberas, dracaenas...

Una vegada hagis triat les que més t'agradin, pensa que per a elles no val qualsevol lloc. Hauràs de buscar-los un bon lloc perquè visquin tan bé com sigui possible. Mai les posis massa prop de la calefacció o de l'aire condicionat. Millor que tampoc estiguin en llocs de pas freqüent ni enmig de corrents d'aire. I si tenen flors, tria per a elles un lloc amb molta llum.