A la primavera brolla per fi tot el que has estat preparant, però també apareixen amb forces renovades les males herbes i les plagues.

   La floració del jardí està en tota la seva esplendor, tot ple de color i vessant vida per tots els seus racons. I l'hort també està en plena activitat. És una època realment explosiva, però hi ha algunes coses que no pots oblidar si vols que tot segueixi així de bé i que al moment indicat tinguis una bona collita. Per exemple, l’aigua. No oblidis que ara les teves plantes comencen a necessitar-ne molta més.

   Pensa que la primavera no arriba només per a les plantes, també arriba per a les plagues, que estan ara molt actives. Vigila les teves plantes i, quan vegis el menor indici de malaltia, actua. És clar que també pots prendre mesures preventives i naturals, com per exemple plantar sajolida a l'hort, una planta que espanta el pugó. Una altra tasca que convé fer és eliminar les males herbes; i si ho fas abans que facin llavors, et facilitarà aquesta mateixa tasca en el futur.

   Si tens fruiters i els veus molt plens de fruits en ple desenvolupament, és un bon moment per descarregar-los. I a principis de primavera és quan pots plantar les coníferes i les bardisses que t'ajudaran a aconseguir intimitat al jardí.