Encara que no tinguis jardí, no et privis del plaer de conrear roses. Algunes varietats creixen bé en un test o un test en una terrassa o balcó. És més, algunes han estat concebudes a propòsit per viure en contenidors. Només cal respectar les seves necessitats.

Hi ha poques plantes tan generoses com els rosers, que ofereixen la seva copiosa, perllongada i, la majoria de les vegades, perfumada floració, i s'adapten pràcticament a tots els climes. Una terrassa o un balcó també pot ser un bon lloc per conrear-los, sempre que rebin sol i es contemplin les seves exigències, que no són moltes ni complicades.

• Els testos. Els rosers necessiten un sòl profund. És important plantar-los en testos sobretot fondos, d'almenys 40 a 50 centímetres d'alçada.

• El substrat. És imperatiu que el sòl contingui argila, és a dir que sigui fresc. Escull un substrat específic per a rosers, o en tot cas per arbustos o jardí. Verifica bé la seva composició, ja que ha de ser lleugerament àcid (encara que alguns els prefereixen alcalins), i ric en llim. És important que t'asseguris que el drenatge funciona bé: l'excés d'aigua perjudica els rosers.

• La plantació. S'ha de dur a terme a l'abril o maig. Vigila que el punt d'empelt no estigui enterrat. Rega copiosament quan el plantis perquè les arrels prenguin contacte amb el substrat.

•Les cures necessàries

El manteniment dels rosers que viuen en una terrassa no difereix del que necessiten els de jardí.

• Poda els xucladors i elimina les flors marcides.

• Rega regularment a la primavera i estiu.

 Cobreix el peu amb una capa de mulching: palla, boletes d'argila (mai escorça de pi, massa àcida) per limitar l'evaporació.

 Aplica abonament granulat per a rosers dos cops l'any: després de la poda d'hivern i després de la primera floració, per afavorir la de tardor.

 A l'hivern no els reguis, excepte si no reben res d'aigua de pluja. Si fa molt de fred envolta el test amb un encoixinat plàstic i aíslalo del sòl.