S'ha convertit en la planta estrella de la xarxa social Instagram i en una planta d'allò més popular, per a decorar les conegudes com a jungles urbanes. Es tracta de la Monstera, i un dels seus aspectes més fascinants és que les seves fulles joves tenen forma de cor i només desenvolupen les seves característiques incisions més endavant. Les seves propietats purificadores de l'aire i la seva bellesa fan que aquesta planta creï un agradable ambient a casa.

Origen:

La Monstera és membre de la família arum, provinent de Panamà i del sud de Mèxic, on aquestes plantes es poden enfilar als arbres i aconseguir una alçada de 20 metres. També utilitzen les seves carnoses arrels aèries per a aferrar-se als troncs dels arbres, a roques o a la terra en els boscos del sud-est asiàtic. El rang de la Monstera no és molt ampli. La més coneguda és la trepadora Monstera deliciosa, coneguda a Europa amb el nom de “Swiss cheese”. Normalment es tracta de la varietat de fulles verdes, encara que ocasionalment la seva varietat “Variegata”, així com la seva varietat de fulles mini, la Monstera obliqua.

Cures bàsiques:

  • Comprova si és una planta penjant o enfiladissa, perquè si es tracta de la segona serà necessari afegir un tutor si no el porta de sèrie.

 

  • Les fulles de la Monstera han d'estar prou espaiades entre elles.

 

  • La Monstera és normalment una planta forta i saludable que no és particularment procliu a tenir plagues o malalties.

 

  • La planta no hauria de tenir taques marrons en les seves fulles. Aquest és un símptoma d'haver estat sobre substrat mullat durant massa temps.

 

  • Les taques de calç o els residus de l'aigua poden disminuir el seu valor decoratiu, però no fan cap mal a la fulla.

 

  • La planta ha d'estar almenys a 13 °C. Si la planta no té més remei que enfrontar-se a temperatures més baixes, és recomanable protegir-la contra el fred.