Descripció

Aquesta planta suculenta siempreverde és originària de Tanzània i Zanzíbar, exigeix ??poques cures, és molt resistent i creix lentament. Pertany a la família de les aràcies, com els anturis i espatifilos.

Fulles i tiges

La bellesa de la zamioculca rau en el seu fullatge perenne, de fulles molt decoratives, brillants i gruixudes. S'alineen simètricament al llarg de tiges llargues i carnoses, que rebroten des de la base i poden arribar al metre d'alçada.

Flors

Al llarg de tot l'any produeix unes inflorescències semblants a les espates dels anturis, d'un color groc terrós.

Cultiu

Ha de situar-se en un lloc molt lluminós, però fora de l'abast dels raigs directes del sol, tot i que és capaç d'adaptar-se totes les condicions de llum. No suporta les temperatures baixes. Per créixer saludable necessita un substrat ric, però ben drenat, compost d'humus, terra de jardí i sorra a parts iguals.

Cures

La zamioculca no necessita grans cures, però agraeix la humitat ambiental i les polvoritzacions freqüents amb aigua, especialment en ambients calefaccionados o secs. Ha de regar-se amb encert: només quan s'adverteix que la superfície del substrat està seca, i millor si és amb aigua no calcària. A l'hivern n'hi haurà prou amb polvoritzar. Resisteix bé les plagues.

D'interès

A la tardor, la zamioculca es pot reproduir a partir de fulles enterrades en un substrat de sorra i humus al 50%. La part aèria s'asseca, però a la terra sorgeix molt lentament una arrel de la qual brollarà una tija la següent primavera