En els hivernacles i salons victorians, aquestes orquídies eren el més. Els grans recipients de porcellana en què s'allotjaven els seus mates plens d'esvelts tiges florals, feien honor al seu origen en els Himalayas i les zones altes de l'Extrem Orient. Més de cent anys després, les elegants cymbídiums segueixen imbatibles, no només per la seva bellesa i abundància de flors, sinó també per la seva inusualment llarg període de floració.

Les abundants flors de les cymbídiums llueixen tota la seva bellesa des de mitjans de la tardor a mitjans de la primavera entre manats de suaus fulles verdes, llargues i acintadas. Sorgeixen al llarg d'esveltes vares i són molt duradores: entre sis i 12 setmanes si se'ls proporcionen les cures adequades. Aquest any són la planta d'interior protagonista d'octubre del Flower Council of Holland.

Les flors de les cymbídiums són molt duradores: romanen en les tiges entre sis i 12 setmanes si se'ls proporcionen les cures adequades. Les plantes poden arribar a entre 25 i 120 centímetres d'alçada.

La mida dels exemplars i la seva impactant presència expliquen per què són considerades les reines de les orquídies. El gènere Cymbidium agrupa més de 50 espècies i centenars d'híbrids de gran valor ornamental. Produeixen nombroses tiges florals guarnits d'orquídies blanques, verdoses, grogues, ataronjades, rosades, vermelles, porpres, amarronadas ... d'aspecte sedós i sovint suaument perfumades. 

En alguns conreessis les flors són fins i tot bicolors, amb llistes, franges o petites taques. El color del labelo, el pètal diferenciat que caracteritza les orquídies, també varia i sempre destaca pels seus atractius patrons. Pura bellesa!

Les plantes poden arribar a entre 25 i 120 centímetres d'alçada i entre 30 i 90 centímetres de diàmetre. En els centres de jardineria també es veuen espectaculars exemplars pèndols, les vares pengen formant una cascada de flors.

En general se solen fer servir com a plantes d'interior, però en les àrees lliures de gelades (zona 10), com les costes de Granada, Màlaga i el litoral atlàntic, es poden cultivar en jardins i terrasses. Malgrat la seva aparença exòtica són capaços de resistir cert grau de sequedat ambiental i temperatures més baixes que altres orquídies (sempre per sobre de 0 °, encara que poden suportar -1º durant períodes curts). Són natives de l'Himàlaia, el Tibet i les zones altes (i menys càlides) de Taiwan, Birmània, Filipines, Malàisia, Borneo i el nord d'Austràlia.

Les cymbídiums creixen molt lentament: triguen uns cinc anys a aconseguir la grandària necessària per començar a florir, el que les fa molt fortes i valuoses. Les fulles i tiges florals sorgeixen de pseudobulbos. Les seves arrels són terrestres no aèries com les phalaenopsis i disposen de pa de terra.