El potho és la planta d'interior del mes de gener, també coneguda com penjoll, trepador… el Epipremnum aureum,, pot créixer en totes les direccions.

Aquesta planta d'interior tan comú en les llars espanyoles destaca sobretot per les seves setinades fulles en forma de cor amb colors tan variats com plata, verd pàl·lid, groc, amb taques blanques o amb patrons de flamerades.

És també una planta fiable: si es cuida correctament, aquesta meravella domèstica pot durar molts anys i romandre sempre bella. A més, és una planta purificadora de l'aire que fomentarà l'aire net en les estades.

Origen:

El potho és membre de la família Araceae i creix en el sud-est asiàtic, Indonèsia i les illes Salomó. En els plujosos boscos tropicals opta per grimpar pels arbres.

Tria la teva:

A pesar que tots pensem en la varietat més habitual, la veritat és que el seu rang compta amb diverses cultivars. La seva forma més coneguda compta amb fulles en verd pàl·lid o patrons grocs. La Argyaeus compta amb petites taques grises, la Trebie té unes fulles més tosques i major marmolado grisenc, i el conrear Silvery Ann té més proporció de grisa suau en les seves fulles.

Cures bàsiques:

El potho gaudeix les estades lluminoses, preferiblement sense llum solar directa ni corrents d'aire.

El substrat ha de romandre moderadament humit, però no entollat.

Una mica d'abonament una vegada al mes mantindrà el creixement saludable del potho.

A aquesta planta li encanta ser ruixada amb aigua.