En els dies temperats de la primavera, les corol·les rosades de les peònies arbustives rivalitzen amb les glicines en flor en els Jardins Alts del Generalife. La llum i les temperatures suaus de març i abril mimen les seves flors suaument fragants. 

En arribar l'estiu, serà l'alta ombra dels arbres la qual les protegeixi de l'intens sol granadí. 

En un clima tan diferent al de la seva Xina natal, aquestes peònies arbustives precisen altres cures imprescindibles: un sòl perfectament drenat, regs periòdics i un abonat freqüent.

Se suposa que aquesta planta d'enormes flors va arribar a la almunia nazarí al segle XIX. En el seu llibre Garden Flora, el paisatgista i escriptor Noël Kingsbury fixa en l'any 1844 l'entrada a Europa d'aquestes peònies llenyoses, les de l'espècie Paeonia suffruticosa, des del Japó. Poc temps després arribaven les Paeonia rockii,també arbustives. "Les dues van causar gran agitació: entre les plantes que es van introduir en aquest temps van ser unes de les més preuades", escriu. 

No n'hi havia per menys: els seus enormes corol·les perfumades, coronant unes branques primes guarnides d'abundant fullatge verdeazul, resultaven sorprenents. I no només en els jardins sinó també en els gerros, en esplèndids rams. 

Les peònies arbustives o arbòries solen ser multitronco. L'estructura pot quedar oculta pel fullatge o consistir en unes poques branques esveltes, guarnides de fulles bellament dividides, que s'arquegen amb el pes de les flors. Arriben en general entre 1,5 i 2,5 metres d'altura i extensió.

A la fi dels anys 40, el viverista japonès Toichi Itoh aconseguia creuar peònies llenyoses i herbàcies. El resultat són els híbrids Itoh o peònies interseccionals, que reuneixen el millor d'ambdós tipus. 

Com els seus parents vivaces, són tuberoses i perden la seva part aèria amb l'arribada del fred, però rebroten a la primavera per generar un vigorós arbust alçat amb el preciós fullatge blavós molt retallat de les arbòries i grans flors semidobles. Són molt rústiques i de fàcil cultiu.