Les begoniáceas componen una de les famílies vegetals més extenses i diverses. Inclou unes 1.500 espècies oriündes de les zones tropicals i subtropicals d'Àsia, Àfrica i Amèrica, encara que també es donen en boscos de muntanya a 4.000 metres d'altura. Poques plantes donen tant joc decoratiu: existeixen varietats arbustives de fins a dos metres d'altura perfectes per a crear tanques i massissos, i també una enorme gamma de begonias de fulla amb colors que van des del porpra al platejat.

A l'Abril-Setembre entre les begonies de flor, una de la més resistents a la calor és la Begoniatuberhybrida, de flors simples i fulles en forma d'ales, o grans corol·les multipétalos, segons el conrear.

El seu port penjant permet compondre preciosos testos. Produeix flors rosades, groc clar, blanques, vermelles o ataronjades.

A la seva bellesa s'afegeix la seva escassa demanda de manteniment. Una altra campiona en floració i tolerància a la calor és la Begonia x benariensis ‘Big’, de flors grans molt abundants.

Flor: tardor-primavera

 Fulla perenne

 Temperatura mitjana 

Semiombra (Begonia elatior) /  Exposició al Sol moderada (Begonia semperflorens) / Molta llum, fora del sol directe (Begonia rex).

 Sòl àcid, ric i lleuger

Reg moderat