La florida begonia compta amb orondas flors en bells colors vermells, roses, taronges, blancs i grocs. L'entusiasme amb el qual aquesta planta floreix és sorprenent, per la qual cosa difícilment podem veure aquesta planta sense flors.

El fullatge de la begonia té una bellesa particular, amb vellutades fulles marcades amb tons plata, rosa, burdeos i verd que fan molt més que maquillar l'absència de flors. Es tracta de plantes amb aparença glamourosa, i és sorprenent que la seva cura sigui tan senzill.

Origen Existeixen 1985 espècies diferents de begonia, la qual creix en zones boscoses amb clima càlid i humit en Nova Guinea, Sud-àfrica i als Andes. La seva versió en estat salvatge és més punxeguda i esvelta que la seva versió conreada, la qual té bastant més fullatge i flors.

Tria la teva Pots trobar una extensa varietat de begonias. La més comuna com a planta d'interior és la Begonia Elatior Group , que pots trobar amb flors simples, semi-dobles o dobles. Una nova incorporació ha estat la Bodinia Line que compta amb un extra de flors i amb un fullatge més arrissat. La Begonia RexGroup està disponible en diversos colors de fulla, estructures i formes. La Beleaf té una estructura atractiva i preciosos colors. La Begonia Boweri Group és una de les més clàssiques, i varietats com la Tamara (estàndard) o la B. maculata es caracteritzen per comptar amb taques platejades en les seves fulles.

Cures bàsiques

  • Les begonias necessiten molta llum, però no el sol directe.
  • Pots regar-les un parell de vegades a la setmana, el substrat hauria d'estar sempre humit.
  • Evita empolvorar-li aigua, perquè pot agafar algun fong.
  • Si li lleves les flors marcides, la planta traurà altres noves.
  • Abonar-la una vegada per setmana la mantindrà florent per més temps.