Els testos tenen un gran potencial decoratiu i, per tant, són peces essencials en la definició d'un ambient.

En relació amb el cultiu, el material de què estan fets els testos influeix especialment en la retenció de l'aigua de reg, però a més respon de diferents maneres a la calor i el fred. De la mateixa manera, els tons foscos aborben més la calor, factor a tenir en compte si estaran molt exposats al sol.

  • El fang cuit. La terracota es caracteritza per una porositat que permet que les arrels respirin, però també que l'aigua s'evapori més ràpid. És un material que acusa amb lentitud els canvis de temperatura. Els testos de fang cuit poden ser d'origen industrial o fets a mà, i són més pesats i fràgils que els d'altres materials; els testos de fang de qualitat són més resistents als cops i al gel, i envelleixen amb noblesa.

Avui, els dissenys en fang abasten des dels típics de la macetería italiana tradicional amb relleus de fruits, flors i arabescos, a les línies pures contemporànies. Les tonalitats van del vermell, moltes vegades amb una pàtina d'atractiu aspecte envellit, als blancs, sorres i marrons. Mitjançant la combinació de terracota i resina s'han aconseguit materials molt atractius i resistents al gel en tons ciment i antracita.

  • La terracota esmaltada. Aquest acabat cristal·litzat resta porositat al fang cuit, de manera que la superfície es taca menys. A més, ofereixen una resistència al gel i un aïllament tèrmic encara més grans.

 

  • Fusta. Els testos fets de taules de fusta es comporten de manera similar al fang cuit. El tractament a l'autoclau del material i la protecció interna amb geotèxtil asseguren la seva durabilitat.

 

  • Plàstic. És el material més lleuger, versàtil i assequible. Pot imitar la forma i el to de la terracota, o lluir qualsevol color imaginable i tota classe de formes, en acabat brillant o mat. És impermeable, de manera que has d'assegurar que compta amb molt bon drenatge. Exposat al sol s'escalfa amb rapidesa; de la mateixa manera, no abriga a les arrels del fred. Els bons testos de plàstic resisteixen les gelades i no es descoloreixen per efecte dels raigs UV del sol.

 

  • Resina. La resina de polietilè de baixa densitat lineal rotomoldeada (LLDPE) és un material sintètic que permet fabricar testos de gran bellesa i qualitat. A la gran varietat de colors i acabats es suma la possibilitat de retroiluminarlos mitjançant bombetes d'estalvi d'energia o tecnologia led RGB. Solen incorporar també reserva d'aigua. El LLDPE resisteix les inclemències del temps i els raigs ultraviolats.

 

  • Metall. Acer inoxidable o corten, zinc i metall galvanitzat serveixen per fabricar contenidors molt atractius. Són impermeables i donat el material, molt sensibles a la calor i el fred.