A totes les plantes per al bany els agrada l'ombra, les altes temperatures i la humitat (condicions similars a les dels boscos tropicals plujosos). Això concorda a la perfecció amb la tendència de decoració d'interiors per la qual el bany deixa de ser simplement un lloc de pas per a convertir-se en un lloc perfecte per a començar el dia o per a relaxar-se quan aquest acaba.

Les plantes per al bany han estat seleccionades especialment perquè quedin perfectes combinades unes amb unes altres. La Tillandsia procedeix de Sud-amèrica i d'Amèrica Central, el espatifilo de les jungles del Brasil, Sud-amèrica i Àsia, el Ficus pumila d'Àsia de l'est i les falgueres creixen principalment a la Xina.

El que tenen en comú és que tots creixen en boscos plujosos tropicals, una temperatura i una humitat molt similars a les que trobem en els banys després de la dutxa del matí: la humitat i el vapor que es queden en l'estada després de la dutxa ofereix les condicions idònies per a aquestes plantes.

La millor Tillandsia per a situar en el bany és l'epífita T. usneoides, coneguda com a barba de vell o molsa espanyola. Ofereix normalment petites rosetes en diverses grandàries i formes.

Hi ha Tillandsias clàssiques, com la T. xerographica o la ionantha. Les florides T. cyanea (amb flors roses o blaves) o la T. flabellata (amb flors vermelles) també són molt adequades per a donar color al bany.

El espatifilo s'ofereix en múltiples conreessis, des de petites plantes amb petites flors blanques fins a plantes tan altes com una persona amb grans espatas, amb fulles verdes o amb fulles variegades.

Les falgueres vénen en varis conreessis, que s'estenen des dels de fulles verdes fins uns altres amb colors bronze. El Ficus Pumila pot trobar-se tant com planta penjant com trepadora en fulles verdes, blanques o en conreessis grocs variegats.

Les plantes joves compten amb petites fulles, les quals es van fent grans a mesura que la planta creix.

Cures bàsiques:

  •  Les plantes per al bany poden conviure amb nivells molt baixos de llum. Si no tens finestra en el bany, aquestes poden sobreviure bastant bé amb llum artificial.
  • Vapor, boira, immersió… a elles els encanten aquestes condicions.
  • Abona-les cada quinze dies. A la Tillandsia pots empolvorar-la amb aigua.
  • Pots podar-les i/o retallar-les si perden la seva forma original