És una plaga comú en les espècies de jardí i hort, a les que causa seriosos problemes de pèrdua de fullatge i debilitament general. Aquí t'expliquem com detectar-la, prevenir la seva aparició i combatre-la.

Aquests àcars de tot just 0,5 mil·límetre de diàmetre, pertanyents a la família Tetranychidae, actuen a l'aire lliure (tenen especial predilecció pels rosers i cítrics) o en plantes d'interior (alocasias, sobretot, palmeres i anturis són algunes de les seves favorites ) i hivernacles. Perforen les fulles i els fruits per alimentar-se de les seves sucs.

La seva presència a les plantes es revela en forma de fils i teles molt febles entre les fulles, especialment en el revés, esquitxades de diminuts puntets blancs o negres. Al contrari del que el nom afirma, no són necessàriament vermelles, també poden ser verdoses, grogues o ataronjades.

Sol ser habitual relacionar la seva aparició i la seva època de major activitat amb el temps sec i molt calorós. No obstant això, també poden aparèixer amb temperatures més suaus i ambients més humits.

El seu cicle vital dura tres setmanes, des de la posta dels ous a l'estadi adult i, si no es controla, la seva capacitat de multiplicació pot causar serioses infestacions i la pèrdua total del fullatge. Les fulles envaïdes per aquest àcar comencen a mostrar un aspecte malaltís i descolorit, fins assecar-se i caure. 

Recorda que al teu centre de jardineria La Noguera et podem ajudar a indentificar les plagues i recomanar com tractar-les.