El girasol (Helianthus) no creix tan alt com la seva varietat de jardí, però ofereix aquestes flors grogues i brillants que són úniques amb el cor fosc i atractives fulles verdes sota les seves flors.

Es tracta del company perfecte per als fogons de la cuina, la taula del jardí, la de l'oficina o en qualsevol habitació per a donar un toc estiuenc. Pots posar un parell d'elles en un test o en grup, perquè s'assembli a un camp florit o afegint unes liles per a complementar el color groc.

Origen:

El girasol prové d'Amèrica del Nord i Sud-Amèrica, encara que es comporta molt bé a Europa i en altres regions temperades. És una planta anual amb un gran poder de creixement: una llavor d'aquesta planta es converteix en un esplendorós girasol en pocs mesos.

Tria el teu:

Al girasol se'l coneix particularment com a planta de jardí: una alta tija porta una enorme i poderosa flor. El rang d'aquesta planta en test és més compacte i es conrea de manera que no desprèn pol·len. Això manté el cor de la flor, fosc i maco, que contrasta amb el groc intens dels seus pètals. Els famosos girasols que va pintar Vincent Van Gogh són els més comuns respecte a la flor tallada i la planta en test. Encara que també existeixen d’altres en test amb cor groc o marró.

Cures bàsiques:

  • Tal com el seu nom suggereix, al girasol li encanta el sol i pot tolerar grans quantitats de llum.
  • La planta necessita molta aigua, de fet, el substrat hauria d'estar sempre una mica humit.
  • Les flors marcides poden retirar-se per a donar-los major espai als nous brots.
  • Una mica d'abonament una vegada a la setmana manté abundant la floració de la planta.