Per què no portar aquest feeling de jardí de camp a un pati o una terrassa al mig de la ciutat? Com sempre, es tracta d'escollir les espècies adequades, que en aquest cas no només han d'imprimir un aire campestre sinó també adaptar-se perfectament a la vida en test. 

La col·lecció Bee friends del Flower Council of Holland inclou cinc plantes de jardí.

Els protagonistes de juliol que compleixen aquests requisits son : milfulles (Achillea millefolium), malva-rosa (Malva Reial),Agastache (Agastache foeniculum), anemones japoneses (Anemone x hybrida) i Astrantia.

Barregen meravellosament entre si, estan ben adaptades al clima mediterrani ia més són grans amigues de les abelles, borinots i papallones.

Amb aquestes plantes tindràs flors de manera continuada des de l'estiu fins ben entrada la tardor. No t'oblidis d'eliminar les que es vagin marcint per incentivar la refloración. Les cinc són de fàcil cultiu i molt resistents a les plagues i fongs.

El cultiu en contenidors

És important que els testos i jardineres comptin amb forat de drenatge i una capa de graveta en el fons. Es poden situar a ple sol o en ombra parcial. Encara que moltes d'aquestes plantes són rústiques (suporten el fred i les gelades) i toleren la sequera, recorda que en el cultiu en contenidor necessitaran reg regular moderat (sense entollar). 

Les pots aportar adob orgànic (compost, humus de cuc) a la tardor o hivern, i mineral per a plantes de flor a la primavera. Troba-ho al teu Centre de jardineria La Noguera.