A canvi d'unes poques i senzilles cures, aquestes bulboses d'estiu et brindaran molts dies de plaer visual ... i perfum vespertí en el cas de les assutzenes.

Emplaçament: Poden viure a ple sol o en semiombra. A les zones massa calents és important evitar que rebin el sol de la tarda. Les assutzenes prefereixen tocar de peus a l'ombra i les vares florals al sol, i un lloc fora de perill del vent, que pot fer malbé les tiges.

Reg: Dóna'ls aigua de forma moderada però regular durant el període de creixement i floració. Les cales necessiten més aigua (és una vivaç aquàtica) que les estrelles de Betlem, que són xeròfiles.

Substrat: Ha de ser ric i humífero i alhora drenar bé per evitar que els bulbs es podreixin. Segons l'espècie, els bulbs i rizomes carnosos són capaços de suportar la manca d'aigua durant períodes més o menys curts.

Abonament: Cada dues setmanes apórtales abonament per a plantes de flor perquè segueixin florint molt de temps.

Després de la floració: Com totes les bulboses, necessiten passar per un període d'hibernació o latència, durant el qual han de romandre sense reg. Si el fullatge s'ha assecat s'ha de tallar al ras. En el cas de les assutzenes i els Ornithogalum dubium, els testos amb els bulbs poden romandre tot l'any a l'exterior (sobreviuen a temperatures de -23º, zona 6), encara que sempre convé encoixinar el substrat. Les cales (natives d'Etiòpia i Sud-àfrica) i les estrelles de Betlem blanques (sud-africanes) s'han de dur a cobert a partir d'octubre o novembre si les temperatures baixen de -7º, i tornar a treure-les entre març i abril.