Hi ha una gran varietat d'espècies de plantes entapissants o de cobertora, és a dir, capaços de colonitzar àrees de terreny gràcies al seu creixement vigorós. Cobreixen terra formant un tapís verd permanent o, almenys, durant gran part de l'any. Són menys assedegades que la gespa i requereixen menys manteniment. 

Les plantes entapissants tenen diferents característiques i necessitats, però totes són capaçes d'entapissar el terrreno. Els seus avantatges enfront a la gespa són moltes:

Les seves necessitats d'aigua són moltíssim menors, sobretot una vegada que estan ben arrelades. A més, poden ser regades per un sistema de microdifusió, instal·lat sobre canonada de degoteig, que a més d'estalviar aigua requereix una instal·lació molt més senzilla. La gespa, en canvi, s'ha de regar per sistemes d'aspersió, o molt més complicats i costosos.

No cal segarlas, amb el que el treball en el jardí es redueix considerablement.

Ofereixen una gran varietat de textures i colors que la gespa no proporciona; moltes d'elles tenen flors i algunes fins i tot són fragants. Les seves possibilitats estètiques són molt més grans, de manera que resulten una important eina a l'hora de crear jardins interessants.

Per instal·lar una gespa cal que el sòl estigui perfectament perfilat i anivellat, amb pendents suaus i uniformes. Les entapissants es poden plantar en sòls irregulars: gràcies a la seva vigorós creixement en poc temps ocultaran la superfície i fins i tot petits objectes la vista ens desagradi.

La majoria d'aquestes plantes són perfectes per colonitzar talussos: subjecten el sòl i detenen l'erosió, alhora que adornen.

Els fulls que muden queden tapades per les noves, de manera que es crea una petita capa de restes orgàniques que enriqueix considerablement el sòl, a més de millorar la seva estructura física i ajudar a mantenir el grau ideal d'humitat.

Les seves necessitats d'abonament són molt menors que les de la gespa. L'ideal per a les entapissants és incorporar humus de cuc una o dues vegades l'any.

Són una opció perfecta per a zones d'arbustos i / o arbres, i zones ombrejades.

Una vegada que estan arrelades i colonitzen un terreny, redueixen la proliferació de males herbes de forma considerable.

En resum, són tan eficaços com la gespa a l'hora de crear un ambient net, fresc i humit al jardí, però amb molts altres avantatges al seu favor. Evidentment també tenen algun desavantatge: la més important és que no es poden trepitjar com la gespa; algunes d'elles suporten un cert grau de trepig però la majoria no ho admet. Les més resistents en aquest aspecte són Dichondra repens i els trèvols (Trifolium dubium i Trifolium repens),però exigeixen un reg molt similar al de la gespa i potser un parell de segues a l'any.

Les entapissants necessiten un mínim de temps per començar a estendre i cobrir un sòl, mentre que la gespa en planxes queda instal·lat i amb aspecte d'estar perfectament consolidat en el moment. L'aconsellable és limitar la gespa a les zones en què el trepig és inevitable, com ara al voltant de les piscines, o en zones de jocs de nens; a la resta del jardí es pot abusar sense por de les espècies entapissants. Per obtenir bons resultats és important conèixer les plantes, el que poden oferir i les seves exigències.