En els hivernacles i salons victorians, aquestes orquídies eren el més. Els grans recipients de porcellana en què s'allotjaven les seves mates plenes d'esveltes tiges florals, feien honor al seu origen en els Himalayas i les zones altes de l'Extrem Orient.

Més de cent anys després, les elegants cymbídiums segueixen imbatibles, no només per la seva bellesa i abundància de flors, sinó també per la seva inusualment llarg període de floració.

Les flors dels cymbídiums romanen en les tiges entre 6 i 12 setmanes si se'ls proporcionen les cures adequades. 

Les plantes poden arribar a entre 25 i 120 centímetres d'alçada.

En general se solen fer servir com a plantes d'interior, però en les àrees lliures de gelades (zona 10), com les costes de Granada, Màlaga i el litoral atlàntic, es poden cultivar en jardins i terrasses. 

Malgrat la seva aparença exòtica són capaços de resistir cert grau de sequedat ambiental i temperatures més baixes que altres orquídies (sempre per sobre de 0 °, encara que poden suportar -1º durant períodes curts). 

Són natives de l'Himàlaia, el Tibet i les zones altes (i menys càlides) de Taiwan, Birmània, Filipines, Malàisia, Borneo i el nord d'Austràlia.