Aquest nadal, utilitza les vellutades flors de les poinseties com estrelles suspeses! Pots fer fins i tot un reciclatge creatiu d'ampolles de plàstic i llaunes de conserves. La flor de Pasqua és un clàssic de les festes amb infinites possibilitats. Només cal imaginació i esperit nadalenc!

Per crear ornaments de nadal originals amb flors de poinsettia podries reutilitzar dos elements que abunden en qualsevol casa: ampolles de plàstic transparent i llaunes grans de conserva. Així reciclarás i aconseguiràs a el mateix temps uns adorns tan atractius com diferents, i a més fets per tu!

AMB AMPOLLES DE PLÀSTIC

Cerca ampolles d'aigua de plàstic transparent amb el seu tap, com les de la foto de dalt. Talla-les per la meitat amb unes tisores o un cúter; envolta la part superior amb diverses voltes de cordill de color i penja-les del sostre o d'una biga amb un ganxo, a l'altura que et vingui bé. Ajusta bé el tap, omple l'ampolla amb una mica d'aigua i col·loca-hi flors tallades de poinsettia.

Un truc perquè les poinseties durin més temps fresques: submergeix la tija en aigua a 60 graus durant uns cinc segons i després breument en aigua freda.

AMB LLAUNES DE CONSERVES

Unes simples llaunes de conserva poden convertir-se en petits testos per poinseties mini. Només cal revestir-i adornar-les amb una estrella (fixa't a la foto de la dreta).

pas 1

Necessites poinseties mini, llaunes buides, corda, un cabdell de llana o corda gruixuda i estrelles per decorar. Busca també un tornavís o un punxó, i cola en esprai o per aplicar en calent.

pas 2

Efectua dos forats en costats oposats de la llauna, just sota la vora.

pas 3

Talla les cordes de la grandària necessària, tenint en compte l'altura a la qual suspendràs el test, i passa un extrem pel forat, de fora cap a dins. Fes un parell de nusos ferms a l'interior de la llauna.

pas 4

Recobreix l'exterior de la llauna amb una capa fina de cola i veu embolicant amb passades de llana o fil gruixut. També pots utilitzar trossos de cartró ondulat, com en la llauna de l'esquerra de la foto.

pas 5

Un cop folrada tota la llauna amb la llana, la corda o el cartró ondulat, dóna-li el toc nadalenc definitiu pegant-li un estel de neu o un altre adorn típic que t'agradi.

pas 6

Introdueix les poinseties mini a les llaunes i penja-de sostre o d'una biga. Quan es reguin s'han de treure del recipient.