La poinsettia vermella és la més clàssica, però les de colors pastís s'enamoren: salmó, albercoc, groc llimona, rosats ... I també un potent magenta. Les de mida mini faciliten el seu ús en la decoració, i no només nadalenca.

Les poinseties arriben puntuals a la seva cita de finals de l'any per exercir de grans estrelles de la decoració nadalenca. 

Vestides de radiant vermell la immensa majoria, però cada vegada més de seductores tonalitats pastís: salmó, albercoc, diferents tons rosats, liles, groc llimona, canyella, o un lluminós magenta. Moltes d'elles fins i tot llueixen tons combinats o belles variegaciones en forma de pinzellades o clapejats. 

A el nou ventall cromàtic se suma la varietat de mides: minis, ideals per col·locar-les dins de petits recipients, estàndard, en forma d'arbret i fins i tot penjants.

Aquest nou ventall cromàtic i la varietat de mides minis, ideals per col·locar-les dins de petits recipients, estàndard, en forma d'arbret i fins i tot penjant. Amplia també els usos decoratius de les poinseties fora de l'època nadalenca, convertides en brillants plantes d'interior durant els dies més freds de l'any. 

Unes poinseties duradores

• La humitat ambiental i el reg són factors claus perquè les poinseties es mantinguin boniques molt de temps.

• L'aconsellable és regar-dues vegades per setmana, submergint el test entre deu i 15 minuts en un recipient amb 2-3 dits d'aigua temperada (no freda); el substrat ha de mantenir-se lleugerament humit.

• S'han de col·locar en un lloc allunyat dels radiadors i xemeneies enceses, i fora dels corrents d'aire. La temperatura no hauria de superar els 23º durant el dia ni baixar dels 16º a la nit. Si les fulles es tornen grogues i cauen significa que estan patint excés de calor i sequedat en el substrat i l'ambient; traslladar-les a un lloc més fresc i lluminós i incrementar la humitat hauria de ser suficient per reanimar.

• Precisen llum natural, però fora de el sol directe.

• Convé aportar abonament per a plantes de flor cada 15 dies.

Troba-les ja al teu Centre de jardineria La Noguera.