Origen:

El espatifilo procedeix dels boscos tropicals de Colòmbia i Veneçuela. Una planta a la qual li agraden l'ombra i les temperatures càlides i humides. Aquesta planta es va introduir a Europa en 1870, i des de llavors s'han creat un gran nombre de cultivars, encara que solament unes poques derivades de la varietat wallisii de 1980.

Tria la teva:

Existeixen sobre 50 cultivars diferents de espatifilo, i la diferència entre ells radiquen principalment en la grandària de la planta, de les seves fulles i de les seves flors. La hi cataloga en múltiples ocasions com a planta verda a causa de l'intens color verd fosc de les seves fulles. Les seves flors són gairebé sempre blanques o lleugerament verdoses. El número i grandària de les flors sempre va en proporció al fullatge de la planta. També podem trobar avui dia plantes amb les seves flors tenyides.

Cures bàsiques:

El espatifilo és una planta de senzilles cures.

Requereix d'un espai lluminós, allunyada del sol directe, amb una temperatura d'entre 18 i 22 °C.

Cal regar-la regularment amb aigua tèbia i si les seves fulles s'estan caient és que el substrat s'ha assecat en excés.

El espatifilo també gaudeix en ser polvoritzada amb aigua tèbia, i aprecia que l'abonem aproximadament cada 15 dies durant primavera, estiu i fins a la tardor avançada.

Retirar les flors marcides és una bona idea.

Que descansi durant l'hivern garanteix la floració durant diversos anys, situant-la en un espai d'uns 15 °C entre 6 i 8 setmanes.

Durant l'estiu també pot situar-se al jardí, terrassa o balcó, evitant que li toqui el sol directe