Més enllà de les begònies de flor (Begonia semperflorens), trobem una espècie que ens fascina, no per les seves flors, sinó pel seu espectacular fullatge: les begònies Rex.

Els diversos i exòtics estampats de les seves fulles fascinen a qualsevol amant de les plantes d'interior i a més, avui dia, existeixen tantes cultivars que podem triar entre múltiples patrons en colors verds, rosats, vermells, platejats, morats, cremes, grises, etc.

Origen:

A la fi del s. XVII el sacerdot i botànic francès Charles Plumier, en la seva visita a les Antilles, va descobrir aquesta planta, encara que aquesta ja estava estesa per regions càlides pròximes al tròpic a Àsia, Àfrica i Llatinoamèrica. A diferència del que se sol pensar, el nom de dona Begoña no està relacionat amb aquesta planta, sinó que Plumier la va cridar Begònia en homenatge al seu benefactor, Michel Begon.

Tria la teva:

Avui dia existeixen 2.400 espècies llistades, acceptades al voltant de 1.500, encara que el més increïble és l'enorme varietat de cultivars i hibridacions existents, més de 10.000. D'entre ells, destaquen la clàssica “Merry Christmas” amb fulles de tons rosats, verds i blancs, així com algunes varietats amb precioses fulles espiraladas com la “Escargot” o “Curly Fireflush”.

Cures bàsiques:

Les begònies Rex necessiten molta llum, però no el sol directe.

Pots regar-les un parell de vegades a la setmana, el substrat hauria d'estar sempre humit.

La seva temperatura òptima es troba al voltant dels 20 °C, pel que tenir-les a l'interior de la llar és ideal si desitges gaudir tot l'any de la seva esplendor.

Evita empolvorar-li aigua, perquè podria sofrir de fongs.

Requereix d'un substrat abundant en matèria orgànica, amb un bon drenatge.

En aquesta mena de begònies és important que aportem un abonament nitrogenat, el qual millorarà el vigor i l'aspecte de les fulles.