Trieu plantes fàcils!

Hi ha nombroses plantes que floreixen abundantment a l'estiu a canvi de poca o molt poca cura. Només assegureu-vos que no tenen aigua, ja que a les olles el substrat s'asseca immediatament. Per mantenir-los productius fins a la tardor, donar-los fertilitzant per a les plantes amb flors de forma regular i treure la flor marcit. Entre les plantes amb flor de cultiu més fàcil en una terrassa i més resistents a les condicions d'estiu a Espanya, es troben:

• Geranis, gitano i pelargonis, d'una altra manera. Clàssic i immillorable. La varietat és enorme!

• Petúnies, surfinias i calibrachoas, abundant floració, incessant i una extraordinària gamma de colors. La seva mida semi-penjant és un plus.

• Revetlla, un efecte de tapisseria animat, ideal per a testos penjants i olles altes.

• Maroon Margarita (erigeron karvinskianus), que produeix un núvol de petites margarides blanques que es tornen rosades.

• Fúcsies, amb les seves flors en forma de pendents.

Un petit espai que convida a la vida

Com condicionar la sala verda de la casa per fer-la tan apetitós com còmoda i convidar a fer-hi vida? Les directrius no són tan diferents de les que s'apliquen als ambients d'interior. Si l'espai és petit, com sol ser el cas dels balcons i les terrasses, és preferible no saturar-la amb elements i assegurar-se que els pocs que es trien són pràctics, còmodes per a la funció que es destina i apte per a l'exterior, per tal de facilitar el manteniment. 

Segon suggeriment: escapar del batibull de colors, textures, materials... Això pot acabar produint un ambient visualment confús i saturat, i buscar una harmonia entre els elements escollits i el conjunt de l'espai. Un criteri per aconseguir-ho bé és estar guiat per un parell de matisos fins i tot quan l'elecció de plantes de flors a la qual el verd del fullatge haurà de ser afegit. En testos, les opcions van des de testos de terracota fins als tests de resina més moderns, de colors molt moderns i simples línies geomètriques. Quin estil? El que millor reflecteix els teus gustos!