Adorar la bondat de l'oli d'oliva amb el gust i les notes olfactives i les propietats saludables de les herbes aromàtiques i espècies és tan fàcil que quan vostè decideix fer-ho es preguntarà per què no ho va pensar abans. Només cal submergir-se en l'oli (verge suau i extra, per descomptat) les herbes i condiments i deixar que descansi una estona. Això acaba de començar, vostè està segur d'arribar a un munt de combinacions!

Amb les plantes aromàtiques de la llar

Idealment, vostè ha d'utilitzar les herbes aromàtiques que creixen a casa, plantes fàcils que requereixen amb prou feines treball o molt coneixement de jardineria. Les fulles del licitador només requereixen unes hores de sol i viuen perfectament en semi ombra i fins i tot ombra; Els mediterranis, com el romaní i la farigola, requereixen ple sol. Recorda que has de dedicar-los una zona exclusiva, neta i lliure de plagues, ja que no podràs aplicar-los productes fitosanitaris. Tampoc el crèdit amb fertilitzants químics. Assegureu-vos que les olles on creixen que poden ser individuals o un recipient amb múltiples plantes tenen un bon drenatge.

Com aromatitzar l'oli

Les herbes fresques s'han de rentar acuradament es pot diluir gotetes de lleixiu d'aliments o vinagre a l'aigua drenat i assecat abans de ser introduït en l'oli. Algunes persones les deixen uns segons en aigua bullint per accentuar l'aroma.

Quatre receptes, quatre viatges sensorials

Amb all i farigola

Tota la meva vida! Assegureu-vos que l'all és fresc i saludable, sense taca; planar-los una mica o tallar-los per la meitat. Si s'utilitza farigola seca, amb una branqueta que val la pena (en herbes seques la concentració d'olis essencials és més gran). També pot utilitzar orenga o una barreja d'ambdós. Excel·lent per regar una amanida de tomàquet i fins i tot per a un filet de porc o pollastre al forn.

Amb bitxo, all i orenga

Un altre clàssic. Per abocar unes gotes a la pizza, donar una mica de punta de diavola a la pasta o una alegria a una carn a la brasa. Depenent del picant que vulguis quedar-te, hauràs d'utilitzar més o menys bitxo. Si està sec, serà la picor. També cal destacar la varietat: bitxo, caiena, diferents xilens... Traieu el peduncle, traieu les llavors si no voleu massa picant un oli, i acompanyar-los amb all (a planar una mica), orenga seca o una llorer ben rentada i seca. Afegir alguns grans de pebre (negre, blanc o tots dos) per arrodonir una gran aroma.

Amb alfàbrega i llimona

Rentar bé amb aigua i unes gotes de lleixiu d'aliments uns 250 grams d'alfàbrega, escórrer bé i assecar a fons. Treure la pell a una llimona molt saludable (preferiblement bio), sense prendre la part blanca, que és amarg, i tallar-la molt fina. Escalfar mig litre d'oli a 65o (utilitzar un termòmetre de cocció per evitar passar-lo) i abocar sobre els ingredients. A les 24 hores filtra l'oli en una ampolla i introdueix algunes bandes de pell de llimona i unes quantes fulles d'alfàbrega. Delicioses amanides verdes de temporada, tomàquet, plats de pasta... especialment a l'estiu!

Amb taronja i clau

Tallar la pell d'una taronja molt saludable (bio si és possible), sense la part blanca, i tallar-la molt fina. Escalfar mig litre d'oli a 65o e inserir-hi juntament amb un parell de clau i granits de pebre negre (opcional). Ideal per donar un accent diferent a una amanida verda, unes costelles de porc, un peix blanc... i fins i tot algunes postres originals.

També és el vinagre!

Busqueu un vinagre de sidra de poma o vi blanc o negre, sempre de qualitat, i recolzeu les notes aromàtiques d'anet o estragó, dues herbes que podeu cultivar a casa. És un clàssic que no falla, inigualable per donar un toc refrescant i diferent a les amanides de fulles verdes. També pot aroma vinagre amb all i farigola, pebre, fins i tot menta i pell de taronja, flors de lavanda, o gerds! Macerar sempre en un recipient separat i esterilitzat; això evitarà el risc de matar la mare del vinagre i deixar de maceració. El temps d'espera dependrà dels ingredients: com més tendre, més curt.