La poinsettia vermella és la més clàssica, però els de color pastel enamoren: salmó, albercoc, groc llimona, rosats... I també una magenta poderosa. Mini mides fan que sigui fàcil d'utilitzar en la decoració, i no només el Nadal.

Les poinsetties arriben a temps en el seu esdeveniment de finals d'any per actuar com a grans estrelles de la decoració nadalenca. Vestida de vermell radiant la gran majoria, però cada vegada més seductores tonalitats pastel: salmó, albercoc, diferents tons de rosa, lilas, groc llimona, canyella, o una magenta lluminosa. Molts d'ells fins i tot presenten tons combinats o venes varicoses boniques en forma de pinzellades o taques. Sorprenents matisos que els criadors aconsegueixen temporada a temporada en el pura (no pètal) d'aquestes flors. Aquest any, aquestes poinsetties de color pastel són la principal planta interior de desembre del Consell de les Flors d'Holanda.

Aquest nou ventall de colors i la varietat de mides minis, ideals per col·locar-les a l'interior de petits envasos, estàndards, en forma d'arbre i fins i tot penjolls també amplia els usos decoratius de poinsetties fora de la temporada nadalenca, convertits en plantes interiors brillants durant els dies més freds de l'any. 

Poinsetties duradores:

• La humitat ambiental i el reg són factors clau perquè les poinsettias es mantinguin boniques durant molt de temps.

• És aconsellable regar-les dues vegades per setmana, submergint el test durant 10 a 15 minuts en un recipient amb 2-3 dits d'aigua tèbia (no freda); el substrat s'ha de mantenir lleugerament humit.

• S'han de col·locar en un lloc allunyat dels radiadors i xemeneies enceses, i fora dels corrents d'aire. La temperatura no ha de superar els 23º durant el dia o baixar de 16º a la nit. Si les fulles es tornen grogues i cauen significa que estan patint excés de calor i sequedat en el substrat i el medi ambient; moure'ls a un lloc més fresc, més brillant i augmentar la humitat hauria de ser suficient per reactivar-les.

• Requereixen llum natural, però fora del sol directe.

• Cada 15 dies s'ha de proporcionar fertilitzant per a plantes amb flors, el trobaràs al teu Centre de Jardineria La Noguera.