Fa calor, tu no hi ets i les teves plantes necessiten rebre la seva quota d'aigua per sobreviure. Al jardí, els sistemes de reg automàtic, ja sigui per aspersió o per degoteig, funcionen amb autonomia. Per a les plantes d'interior hi ha una sèrie de recursos que els permetran passar l'estiu sense riscos.

Pren nota!

Sistema automàtic amb dipòsit d'aigua:

Funciona amb piles o connectat a la xarxa elèctrica, i pot servir per regar un sol test o diverssos, als quals subministra aigua per degoteig a intervals predeterminats, com els regs automàtics de jardí. La diferència és que no funciona acoblat a una aixeta sinó a un dipòsit d'aigua (n'hi ha de diverses capacitats), del qual surten tubits de plàstic que es dirigeixen als diferents testos. La quantitat d' aigua es regula amb una vàlvula.

Maces amb autorec:

Són jardineres i testos amb el sistema de reg incorporat a la base en forma de dipòsit d' aigua; a sobre es col·loca el test corresponent que permet a les plantes autoabastir-se per capil·laritat. N'hi ha de diferents formats, dissenys i marques.

Cons d' argila:

És una eficaç adaptació del sistema de l'ampolla invertida de tota la vida. Consisteix en uns cons ceràmics porosos amb un adaptador universal de rosca, que permet acoblar-los a qualsevol ampolla de plàstic (de 0,3 a 5 litres). El subministrament d' aigua per microgoteig es regula manualment i només cal clavar els cons a la terra.

Una manta capil·lar:

Ja sigui sobre l'encimera de la cuina, al costat de la pica, o a la cambra de bany, sempre que hi hagi bona llum, pots treure partit d'una manta capil·lar de reg per mantenir les teves plantes amb la humitat necessària. Has d'omplir la banyera o la pica amb aigua i assegurar-te que el tap tanca perfectament; a continuació, introduir un extrem de la manta en ells i estendre la resta en la superfície on col·locaràs les plantes (mentre més juntes, millor), que absorbiran l'aigua per capil·laritat. Per no malmetre l'encimera o el poyete de la banyera, protègels amb un plàstic gruixut més gran que la manta.

Reg a metxa:

És un mètode casolà molt bàsic però eficaç, que funciona per capil·laritat i consisteix a portar una metxa de fibra de vidre o un cordó de cotó des d'un barret ple d'aigua fins al test. Es pot fer de dues maneres: col·locant el test sobre un recipient amb aigua amb la tapa perforada, per la qual surt una metxa que s'introdueix pel forat de drenatge (com en el dibuix de la dreta); o simplement posant un recipient amb aigua al costat de cada test, del qual surti una metxa que arribi a la terra on hi ha la planta. El sistema Rido es basa en els mateixos principis i consisteix en un dipòsit d' aigua amb metxa a la seva base, que es recolza sobre la terra del test.

Gel de reg:

No només permet regar les plantes, sinó que a més ajuda les recent plantades a arrelar. Està compost per un 97,85% d'aigua, un 2% de cel·lulosa i un 0,15% d'alumbre; és biodegradable i innocu. Allibera l'aigua progressivament de manera que la planta està sempre humida (els fabricants asseguren una autonomia de 30 dies). Cal prendre la precaució que no li doni el sol, ja que s'evaporaria ràpidament. Algunes firmes el comercialitzen dins d'envasos que es destapen i es recolzen boca avall sobre el substrat, i proporcionen abonament a més d'humitat durant un mes. El pots trobar al teu Centre de Jardineria La Noguera!